P. Frešovi sa nepozdáva pojem "materská dovolenka"

13.05.2012 Bratislava

Bratislava 13. mája (TASR) - Poslancovi Národnej rady SR Pavlovi Frešovi (SDKÚ-DS) sa nepozdáva pomenovanie starostlivosti o novorodencov pojmom "materská dovolenka". Plánuje preto ešte v tomto roku predložiť do parlamentu poslanecký návrh, ktorý by nahradil slovo dovolenka napríklad slovom starostlivosť.

"Aj z úcty k matkám sa treba zamyslieť minimálne nad tým, či nie je čas materskú a rodičovskú dovolenku nahradiť iným slovným spojením... V tomto prípade nemožno hovoriť o dovolenke v pravom slova zmysle. Starostlivosť o deti je náročným povolaním, ale hlavne poslaním, v ktorom majú matky nezastupiteľné miesto," konštatoval v písomnom vyhlásení pre médiá kandidát na post predsedu SDKÚ-DS.

Poslanec, ktorý je zároveň predsedom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), zároveň prízvukoval, že je potrebná podpora rodín zo strany štátu. "Tlak na šetrenie a splnenie rozpočtových kritérií EÚ zasahuje aj rodiny. Nie je ale správne, ak sa hneď na začiatku rieši odoberanie prídavkov na deti pracujúcim rodičom, krátenie rodičovských príspevkov prípadne daňového bonusu," poznamenal.
 

Vyberte región